top of page

Get to know: Christine


Iedere interieurstylist heeft zijn unieke motivaties, keuzes en inspiraties. Bij The Curtain Collective staat iedere stylist voor een bepaalde eigenheid en persoonlijkheid. In deze interviews leren we elke stylist wat beter kennen. We luisteren naar wat hun drive is, hoe ze te werk gaan en wat hun inspireert.


Christine Valenti van Valenti Interior Concepts bijt de spits af met een interview. Christine werkt al zo een 14 jaar binnen de interieur sector waarvan 2 jaar als zelfstandige styliste en rolde eigenlijk al van kinds af aan geleidelijk in deze branche.Hoe ben je bij interieurvormgeving terecht gekomen? / Vanwaar komt de interesse voor interieur?

Al van op jonge leeftijd was ik gepassioneerd door fashion en interieur. Door mijn Italiaanse vader die werkzaam was in de textielsector, wist ik al gauw dat styling erg belangrijk was en hechtte ik er steeds meer aandacht aan.


Ik ging dan ook aan de slag in de interieur sector en werkte voor bekende Belgische merken zoals Flamant en XVL. Ik heb hier mijn ervaring kunnen uitbouwen en na vele jaren vond ik het tijd om mijn eigen zaak te starten. Zo is Valenti Interior Concepts ontstaan.


Waar haal je inspiratie uit?

Ik haal inspiratie uit mijn jarenlange passie voor interieur. Ik kijk naar de stijlen en trends van het ogenblik. Mijn ervaring en passie combineer ik dan met hetgeen “in” is.


Ik adviseer vaak om voor tijdloze meubels te kiezen die je dan met trendgevoelige decoratie afwerkt, zo heb je het beste van beide werelden.

Hoe zou je uw esthetiek omschrijven?

Ik hou persoonlijk van een warm modern minimalistisch interieur met natuurlijke materialen als afwerkingen. Natuurlijk waardeer ik ook andere stijlen en het belangrijkste blijft luisteren naar de klant en aan de slag gaan met hun wensen.Welk belang heeft raamdecoratie volgens jou binnen interieur?

Raamdecoratie is zeer belangrijk voor de aankleding en de finishing touch van een woning. Zowel voor de akoestiek is dit cruciaal maar ook voor de sfeer doet de juiste raamdecoratie veel.


Licht is een belangrijk element in een huis. Hoe speel jij hierop in?

Door bepaalde hoekjes in het huis te voorzien van gezellige verlichting.


Hoe breng je verschillende texturen, materialen en patronen samen?

Ik combineer graag verschillende materialen in een tastbaar moodboard waar je deze kan voelen, zien en aanpassen op het moment zelf. Het is belangrijk dat we op zoek gaan naar de juiste combinaties en sfeer om zo het droomhuis van de klant te realiseren.Hoe verloopt een proces met een klant?

Eerste plannen we een kennismakingsgesprek in waar ik uitleg hoe ik werk. Dan luister ik naar de noden en wensen van de klant en aan de hand hiervan stel ik een offerte op voor een samenwerken, zo komt ook niemand voor verrassingen te staan. Daarop volgt al dan niet het akkoord van de klant en start het werk. Hierna is terugkoppeling zeer essentieel om aan te voelen of we nog op het goede pad zitten en de klant volledig mee is met het project.


Wat lijkt jou een droomproject om te verwezenlijken?

Ik ben blij met elk project, het droomproject maak je zelf. Het geeft me vooral voldoening als ik een klant gelukkig kan maken en we samen hun droom kunnen verwezenlijken.


Waar liggen jouw sterktes?

In het combineren van verschillende stijlen van interieurs en het begrijpen waar mijn klant naar op zoek is. Cruciaal in deze job is goed kunnen luisteren en aan de slag gaan met wat de klant wenst. Ook ontzorg ik de klant graag. Of het nu gaat over raamdecoratie, stylen van de woonst of schilder en maatwerk samen met de klant maken we er een droomproject van.


Hoe is interieur verandert de voorbije 5 jaar?

Interieur is zoals fashion, dus dit is vrij trendgevoelig. Ik adviseer vaak om voor tijdloze meubels te kiezen die je dan met trendgevoelige decoratie afwerkt, zo heb je het beste van beide werelden.


Stijl met flair.bottom of page